Over gastouderbureau OOK

Het gastouderbureau

Als gastouderbureau helpen wij de ouders in het vinden van passende opvang. Het welzijn van het kind is het allerbelangrijkste in de keuze van de opvang. Het is daarom van belang om een plek te vinden waar het kind zich welkom, vrij en vertrouwd voelt. Dit doen wij allereerst door met de ouders in gesprek te gaan. Waar hechten jullie belang aan, wat zijn jullie normen en waarden. Hierdoor zijn wij beter in staat een warme, passende combinatie te vinden.

Als regionaal bureau zijn wij nauw betrokken met onze opvanglocaties, wat het vergemakkelijkt om een goede koppeling tot stand te brengen. Met de informatie uit het intakegesprek met de ouders, gaan wij op zoek naar een passende gastouder. Als wij denken dat wij de juiste match hebben gevonden, brengen wij de ouder en de gastouder met elkaar in contact. Het gesprek tussen de ouder en gastouder is bedoeld om te zien of de juiste klik er is.

Zodra de opvang gestart is, hebben wij regelmatig contact met ouder en gastouder. Gaat het goed met het kind, vind het zijn plekje binnen de groep. Natuurlijk hebben de ouder en gastouder ook dagelijks contact over de opvang. Uiteindelijk is het belangrijk om een warme en vertrouwde plek te hebben voor je kind, waar zorgvuldige begeleiding is en waar het kind als individu wordt behandeld.

Ondersteuning

Ook tijdens de opvang zijn wij altijd bereikbaar voor het bieden van eventuele hulp, zowel voor de ouders als de gastouder, het beantwoorden van vragen, het regelen van noodopvang etc. Daarnaast zijn wij als bureau ook wettelijk verplicht het betalingsverkeer tussen de ouders en de gastouders te verzorgen.