Wie zijn wij?

Gastouderbureau OOK

Wij zijn een gastouderbureau gevestigd in de Kwakel en verzorgen voornamelijk gastouderopvang in de regio Uithoorn, Aalsmeer, de Ronde Venen en de gemeente Nieuwkoop. Ons team zet zich met veel aandacht en zorg in voor de begeleiding en ondersteuning van de opvang bij onze gastouders. Door onze grote betrokkenheid bij de locaties kennen wij onze gastouders, hun persoonlijke werkwijze en mogelijkheden.

Werkwijze

Zodra wij benaderd worden door een (toekomstige) ouder, middels het invullen van het aanmeldformulier op de website, telefonisch of via de mail, plannen wij een intakegesprek bij de ouder thuis. Tijdens dit gesprek geven we informatie en antwoord op vragen die er zijn. Wensen ten aanzien van de gastouder en locatie komen uitgebreid aan bod. Met deze informatie gaan wij op zoek naar een gastouder en locatie die aansluit bij het kind en de wensen en verwachtingen van de ouder. Het kennismakingsgesprek tussen de ouder en gastouder dat hierop volgt is bedoeld om te zien of er de juiste klik is. Op basis hiervan beslissen de ouders en gastouder of zij met elkaar in zee gaan.

Ondersteuning

Ons team heeft daarnaast ook een adviserende en ondersteunde rol, zowel voor de gastouders  als de ouders. De initiatieven tot contact, informatie-uitwisseling en advisering kunnen zowel door de gastouders en/of ouders als door bemiddelingsmedewerkers worden genomen.