Waarom gastouderopvang?

Ouders die kiezen voor gastouderopvang vinden het belangrijk dat hun kind wordt opgevangen in een rustige, kleinschalige en huiselijke omgeving door een vaste en vertrouwde gastouder. Gastouderopvang is een officieel erkende vorm van kinderopvang die plaatsvind bij de gastouders aan huis of in het huis van de ouders. In het laatste geval komt de gastouder voor de kinderopvang naar het huis van de ouders. Door de kleinschaligheid van de opvanglocatie, er worden maximaal 6 kinderen tegelijkertijd opgevangen, is er veel ruimte voor individuele aandacht en voor het maken van specifieke afspraken ten behoeve van het kind.

Passende opvang

Voor het vinden van een juiste match wordt er door ons zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen, verwachtingen en mogelijkheden die zowel de ouders als de gastouders hebben ten aanzien van de opvang. De buurt en plaats waar de gastouder woont, idee├źn over de opvang, eventuele extra zorg voor de kinderen, alles is bespreekbaar en wordt meegenomen in het doen van het voorstellen van een gastouder en haar opvanglocatie.

Gastouderbureau OOK - Kader - Homepage
Gastouderbureau OOK - Kader - Homepage

Ervaren Gastouders

Al onze gastouders zijn opgeleid volgens de landelijke eisen. Wij vinden het daarnaast ook erg belangrijk dat gastouders op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen hun vakgebied, daarom bieden wij door het jaar heen meerdere trainingen op het gebied van Voorschoolse Educatie (zoals taalontwikkeling en sociale vaardigheden) en pedagogisch handelen en een jaarlijkse kinder-EHBO aan.

Veilige opvang

Iedere opvanglocatie staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRK). Dit betekend dat alle locaties door de GGD zijn geïnspecteerd op pedagogisch handelen, veiligheidsaspecten en een goede samenwerking met het gastouderbureau. Verder nemen wij ieder jaar een risico inventarisatie af en beschikken alle gastouders en volwassen huisgenoten over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Flexibel

Een van de grote voordelen van gastouderopvang is dat het heel flexibel is, opvangdagen en tijden worden in overleg met de gastouder vastgesteld

Recht op kinderopvangtoeslag

Omdat gastouderopvang een reguliere vorm van kinderopvang is, bestaat er recht op kinderopvangtoeslag. Op deze pagina kun je meer lezen over kinderopvangtoeslag en de tarieven van gastouderopvang.

Gastouderbureau OOK - Kader - Homepage